Wednesday, September 29, 2010

Pau Kacang Merah - Masih Resipi Sama

Assalamualaikum..waaa lamanya kita braya thun ni..smpai xingat nk msuk dpur 1 lgi ni..hehe..sib baik Ida dan Kak Ummi mai ketuk pntu..hehe..bkn apa smngat xckup kuat..telah dibwa brsama ke bahrain..apa kbar smua..hri ni bru ada rsa nk jnguk blog ni..memang 2 mngu prtama brcti..langsung kita xon lappy..xbwa blik kpung pun..tmbah plak bnyk prkara yg brlaku diluar plan..mna tdaknya..p trganu smpai 3 kli..ok la hri ni kita hngatkan dlu dpur kita ni dgn pau ptih mlepak ni..tpi pau ni kita buat dah smgu lebih..cma bru nk tepek sni..rspi mcm yg duk buat sblum ni..bkn apa..kita jnis nk cpat..jdi klu rsa nk buat tu..mls benor nk cri rspi2 lain..jdi buat je lah ikut rspi yg dah ada kat buku..lgipun memang puah hti dgn rspi Chef Sedenak ni (amik gelaran yg Mama bgi)..mkish skli lgi Cik Mat..rspi bleh tgk kat SINI ye..SINI pun ada jgk..

mcm slalu la..kna buh inti kcang merah je bru anak2 mkn..inti2 lain xjln...inti ni kita bli yg dah siap kat kdai bakeri je..sdpppp...

jamu mata je la ye..dah lama slmat msuk peyut..hehe..

3 comments:

  1. Salam Maz..so sowy coz lama tak jenguk2 cini..gebu pau tu...selamat hari raya ye..walaupun tinggal seminggu je lagi syawal akan meninggalkan kita....

    ReplyDelete
  2. salam ukhwah dari kak siti..seronok tengok pau U yg gebu2 nie ..kak kalau buat ada jer yg tk kena ketika dia jd ada ketika mcm kering sikit kulit pau tu walaupn dlm nye gebu..kenapa yer... btw selamat hari raya ye..thanks

    ReplyDelete