Ya Allah..sesungguhnya padaMu aku berserah..

'Bila ALLAH makbulkan doamu, maka DIA menyayangimu, bila DIA lambat makbulkan doamu, maka DIA ingin mengujimu, bila DIA tidak makbulkan doamu, maka DIA merancang sesuatu yang terbaik untukmu. 0leh itu, sentiasalah bersangka baik pada ALLAH dalam apa jua keadaan..kerana kasih sayang ALLAH itu mendahului kemurkaanNya'...

Monday, December 24, 2012

Dah Sampai Masa...Sedihnyaa..

Assalamualaikum..apa khbar semua dan terima kasih buat pengunjung yg masih sudi menjengah kedapur yg dah ibarat xbertuan ni..huhuu..lamanya rasa xmenulis kat sni..sibaik la masih jumpa pintu masuk lagi deh..nk kata tengelam timbul pun dh xboleh..bnyak tenggelam dri timbul dh ni..mitak maap la klu ada yg trasa hampeh tu bila singgah dpur ni tgk smuanya n3 lapok je..priuk belanga pun hbis berkulat..tuan dapur ni ada penyakit malas weii..jdi ni je la seadanya utk kli ni dan sbgai pengubat rindu org kata..tu pun klu ada yg rindu la..perasan la plak mokcik ni dok..dan jgk n3 terakhir thun ni..cpat snguh masa berjalan..dah akhir thun rupanya..rsa mcm baru je sampai bahrain ni..wpun dah 2 bln lebih kat sni..maz dtg sminggu sblum aidiladha hri tu..kli ni betul2 mari bertapa deh..dtg pun senyap2 je..sedar2 dah smpai masa kena balik msia..sedihhhh sngat..ni pun kira n3 last minit..tu yg update skit nk buat tanda kenangan yg dtg sni lgi thun ni..tpi kli ni xde la plak n3 masak-masak dri dapur Riffa ni..sunyi sepi sngguh la dpur bahrain kli ni..bkn xmasak..klu kat sni memang asik masak jee..diet pun hbis terbabas weii..gndum je dah hbis dkat 10kg..kerap snguh menguli tepung..tpi tu ler kemain malasnya nk update blog kli ni..ada sapa2 yg bleh tolong ke nk bgi semangat tu biar rajin sikit mcm kwn2 yg lain..adoiiii..mcm crita P.Ramlee la plak..tolong kami..bantu kami..mksih jgk pda kwn2 yg sudi tinggalkan komen pda n3 Ramadhan Kareem tu..insyaAllah maz akan buat knjungan blas..berapaa banyk raya yg dah lepas ni..dpur ni msih lgi dgn n3 tuu..malunyaaa...

jdi ni je la yg ada sbgai kenangan sendiri dri bahrain tahun ni..dah sampai masanya utk balik msia hujung minggu nti..kli ni pestime la naik transit flight semenjak gulf air dah stop penerbangannya ke KLIA..dah jdi dkat 10 jam la plak msa penerbangan tu..mujur la transit cuma 2 jam je..berat sangat rasanya hati ni bila dah dekat2 nk balik ni..anak2 pun dah rasa sedih nk tinggalkan babanya..mummynya sedih xleh la nk tnjuk sngat..kena kuat semangat..smua kena urus sdri bila kat msia nti..memang akan kelam kabut la sikit awal2 sekolah tu..jdi hari2 terakhir ni biasa la kemas rumah sikit..cuci peti ais..masak apa yg boleh dibuat frozen..insyaAllah klu rezeki masih disini pasti akan datang lagi..akhir kata salam sayang buat semua..mohon maaf andai ada tersalah silap dan semoga jumpa lagi sini..insyaAllah..layan je la pic2 yg xsberapa ni..org malas mcm ni la..nk menulis pun xde idea..harap2 msuk thun bru nti ada la skit semangat nk berblog tu..Selamat Tahun Baru 2013..

kaunter cheese..mcm2 jenis ada..bulat..leper..bujur..tpi yg kenal dan biasa bli cuma 4-5 jenis je..yg lain2 tu belajar bila dtg lain kli la plak ye..hehee..

ni plak arabian cheese..siap berdandan2 lgi..mcm2 jenis jgk yg ada..cheese arab ni rasanya lebih masam..tpi xkenal dan xreti mkn..yg biasa cuma feta cheese je....hahaa..jakunnya wpun dah bertahun2 kat sni..

The Walk..ni plak kira tempat berhantu la bagi Kim Kardashian ...sptutnya dia datang nk merasmikan kedai Million Milkshakesnya awal bln hri tu..tpi kedatangannya tak disenangi oleh segelintir masyarakat kat Riffa ni dan telah berlaku la protes sebelum ketibaannya tu..jdi xsempat la dia smpai ke The Walk ni..memang dekat sngat dgn rumah..

tong2 kekacang..smuanya ada..tnjuk je nk yg mna..pecan pun saiz besar2..tpi lebih suka yg sbelah ni lgi..mcm2 jenis berry..suka je..masaknya dok..hehee..

ni pun tnjuk je nk buah zaitun dri negara mana..tunisia..lebanon..jordan..spain..mcm2 la..
  
ni bkn sebarang betik ye..betik malaysia tu..banggaa sat bila tgk betik ni kat LuluHypermarket..stakat ni hanya betik ni la buah dri msia yg ada dijual kat sni..kecik je buahnya..500g je..tpi kat sni nilainya mahal..1 dinar lebih tu (dkat RM10)..

10 comments:

  1. Laaa...nak balik dah? akak tak pergi dah la ke Bahrain tu? mmmm sedihnya

    ReplyDelete
  2. Slmt kembali ke Msia.moga dipermudahkan urusan Maz sekeluarga.betik di Cairopun mahal, import dr Thai kalau tak silap.

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum Kak maz..mmg rindu..kalau rindu masuk dapur akk senyap2...
    Selamat kembali ke M'sia moga semua bejalan lancar

    ReplyDelete
  4. salam kak,
    smoga selamat kembali..sungguh bernilai betik tue kt sana kan:)

    ReplyDelete
  5. salam dinda maz cyg.. mcm tau2 jer kak sedang sekodeng dapo maz yg dah lama maz tinggalkann tuu.. hehehe jgn sdih2 tau.. masa berlalu cepat kan... sampai kak terlupa pada maz huhuhuhu..sbb kak pun bz juga ni.. tak masak dlm dapo maya dah lama dah.. kita serupa...

    ReplyDelete
  6. kita serupaaaaaa Malasnya bukan main lagi
    seronok tengok gambar2 tu Maz ,sekurang2nya bila rindu dapat la tatapkan

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum Maz cayang...weeeyyy akak lg la rindu kat Maz, sejak pergi tanah suci, x dpt contact Maz, tiada jawapan dr sms kuu...huhu, rupanya dah bercuti ke Bahrian mama bgtau... Apapun, selamat kembali bertugas ya Maz...hehee...Selamat Bertaici...sume org rindu maaaaa....muaaahhh! *Akak pun dapur dah bersawang, x update2 lgk...hehe*

    ReplyDelete
  8. lama tak jenguk sini, rupa2nya pemilik blog dah kembali ke tanahair. semoga segala2nya berjalan lancar dan dipermudahkanNya.

    ReplyDelete
  9. maz~dear friends..

    mksih atas doa semua dan sdi jenguk dpur yg suam2 ni..alhmdulliah skrang brsiaran dri msia..

    ReplyDelete