Sumber Resipi : Kak Lily ( Myresipi )
Bahan-bahan
- 200gm tepung gandum
- 200gm kacang tanah-goreng tanpa minyak dan kisar halus - kita letak 250g, suka kacang lebih
- 100 gm gula -kisar halus
- 1 botol kecil Minyak mazola/secukupnya
- 1 sudu kecil garam - ni kita tambah sendiri , resipi asal tak letak
- kuning telur - untuk sapu pada biskut sebelum dibakar
Cara-cara
1. Di dalam mangkuk besar gaul sebati tepung, gula dah kacang kisar.
2. Tuangkan minyak mazola sedikit sedikit dan uli adunan hingga menjadi doh yg lembut.
3. Bentukkan doh mengikut citarasa dan susun didalam loyang yg telah di lengser dgn mentega.
4. Sapukan atasnya dgn kuning telur dan bakar didalam oven hingga masak kekuningan. - kita bakar selama 18-20 minit dgn suhu 160 C
2. Tuangkan minyak mazola sedikit sedikit dan uli adunan hingga menjadi doh yg lembut.
3. Bentukkan doh mengikut citarasa dan susun didalam loyang yg telah di lengser dgn mentega.
4. Sapukan atasnya dgn kuning telur dan bakar didalam oven hingga masak kekuningan. - kita bakar selama 18-20 minit dgn suhu 160 C
No comments:
Post a Comment