

- 150g pisang emas - dilecek - maz xthu gna pisang apa, india mari
- 180g tpg gandum
- 180g gula halus /gula icing
- 3 biji telor
- 120ml minyak masak
- 1 sudu teh ovelate
- 1 sudu teh soda bikabonat
- 1 sudu teh baking powder
- secubit garam
Cara :
1.Campur semua bahan di atas dan putar dengan mixer hingga sebati dan adunan nampak putih
2.Masukkan kedalam loyang yang digris dengan minyak masak, bakar 180 darjah selama 40 - 50 minit.
3.Pastikan adunan separuh loyang kerana kek biasanya naik sekali ganda.
wahh kak maz...gebunya kek...rajin betul akak ni...
ReplyDeleteAmboi kak maz siap potong letak atas paper cup lagi, itu kek yang potong tue untuk rakan2 blog ke???
ReplyDeletesalam kak maz...
ReplyDeleteselamat berhujung minggu sambil makan keik tu.. hehehe