Bahan-bahan
- 1 cawan tepung gandum
- 1/2 cawan taugeh
- segengam daun sup yang dicincang
- segengam lobak merah yang disagat
- 7-10 ekor udang - buang semua kulit dan dipotong kecil
- 1 1/2 sudu kecil baking powder
- 1/4 sudu kecil garam
- beberapa titik pewarna kuning
- air secukupnya
- minyak masak secukupnya untuk mengoreng
Cara-cara
1. Satukan semua bahan-bahan dalam mangkuk kecuali air, masukkan air sedikit-sedikit sambil dikacau agar sebati. Bancuhan ni lembut mcm adunan cekodok gtuw. Biarkan dulu seketika dalam 10-15 min sebelum digoreng.
2. Panaskan minyak dan boleh la digoreng dengan api sederhana. Balik-balikan agar masak sekata sehingga berwarna sedikit keperangan. Angkat dan toskan. Goreng sampai habis. Siap..
3. Boleh la dihidang dengan sos kegemaran atau air cili buatan sendiri.
No comments:
Post a Comment