kek ni ku buat masa Kak Intan dan Kak Ham dtg kerumah..buat 1/2 rspi..rspi dari Kak Rinn FP..mksih ye kak..mtak nk c&p..
Sumber Resipi : Kak Rinnchan
Bahan A
- 20gm serbuk koko
- 180g butter
- 1 sudu teh baking powder
- 120gm tepung naik sendiri ( ayak bersama serbuk koko & baking powder )
- 170gm gula castor
- 3 biji telur
1. Pukul butter dan gula hingga kembang. Masukkan telur sebiji demi sebiji, kacau sebati.
2. Masukkan campuran tepung+baking powder+serbuk koko. Gaul rata dan bahagi kepada dua bahagian.
Bahan B:
- 250gm cream cheese
- 60gm gula castor
- 1 biji telur
- 1 sudu kecil esen vanill
1.Pukul cream cheese sampai kembang.
2.Campurkan gula, telur dan esen vanilla. Pukul lagi sampai kembang dan rata.
Cara-cara
1. Tuang satu bahagian A ke dalam loyang. Ratakan. Tuang aduanan cream cheese di atasnya dan ratakan.
2. Tuang sebahagian lagi bahan A dan ratakan.
3. Bakar pada suhu 165 darj cel selama 50min-60min ikut oven masing-masing. Seeloknya dibiarkan sejuk dulu sebelum dipotong.
2. Tuang sebahagian lagi bahan A dan ratakan.
3. Bakar pada suhu 165 darj cel selama 50min-60min ikut oven masing-masing. Seeloknya dibiarkan sejuk dulu sebelum dipotong.
No comments:
Post a Comment