Sumber Resipi : Myresipi (azwalissa)
Bahan-bahan ( 1kg = 1 bekas besar )
1 kg Ubi Arrowhead
Garam / Whitepepper / Blackpepper (sebagai perasa jika suka)
Cara-cara
Bersihkan ubi arrowhead dengan membuang kulit ari nya sahaja. Basuh dan toskan.
2.Sagat nipis ubi tersebut dan goreng dalam minyak seperti menggoreng kerepek ubi. Sesudah perang, angkat dan toskan minyak.
3.Jika suka boleh tambahkan garam atau serbuk blackpepper / lada sulah sebagai perasa. Saya suka makan kosong aje. Rasanya ranggup dan lemak.
Bahan-bahan ( 1kg = 1 bekas besar )
1 kg Ubi Arrowhead
Garam / Whitepepper / Blackpepper (sebagai perasa jika suka)
Cara-cara
Bersihkan ubi arrowhead dengan membuang kulit ari nya sahaja. Basuh dan toskan.
2.Sagat nipis ubi tersebut dan goreng dalam minyak seperti menggoreng kerepek ubi. Sesudah perang, angkat dan toskan minyak.
3.Jika suka boleh tambahkan garam atau serbuk blackpepper / lada sulah sebagai perasa. Saya suka makan kosong aje. Rasanya ranggup dan lemak.
No comments:
Post a Comment