sejak kebelakangan ni rasa mcm rjin skit nk buat kuih2...kuih ni buat ptg smlm..sblum ni dan bnyk kli buat msa kat bahrain dulu...smjak blik msia ni pun rasanya dah 4x buat kuih cara ni...tpi yg buat sblum ni xsnap gmbar...acuan kita beli sbaik saja blik hri tu...rspi sama mcm yg duk buat sblum ni...buat 1/2 adunan je..rspi asal amik dari blog Kak Zana yg duk Batu Pahat..btul ke kak duk batu pahat ni...klu silap sori ye kakkk...mksih kak..mtak ijin nk c&p..
Sumber Resipi : Kak Zana
Bahan-bahan
- 2 cwn tpg gandum
- 2 cwn air
- 1 cwn santan
- 1 biji telur
- sedikit pandan paste
- sedikit pewarna ijau
- sedikit garam
- sesudu butter/marjerin.. ini pandai2 sendiri
- gula secukupnya
Cara-cara.
1. Blend semua bahan dlm pengisar/blender yer..kecuali gula
2. Panaskan acuan, lenserkan dgn minyak..
3. Tuang batter dlm acuan.. letakan sesudu gula.
4. Tutup acuan.. n tunggu hingga msk..
1. Blend semua bahan dlm pengisar/blender yer..kecuali gula
2. Panaskan acuan, lenserkan dgn minyak..
3. Tuang batter dlm acuan.. letakan sesudu gula.
4. Tutup acuan.. n tunggu hingga msk..
No comments:
Post a Comment