Assalamualaikum...slamat bersua kmbali...hri ni bru brkesempatan utk buat n3..dri hri mgu yg lepas lagi duk sbuk je...xletak kat umah...lappy pun xdan nak on sngat...apa kbar kwn2 smua..smoga ceria dan sihat hendaknya...mgkin msih ada kwn2 yg duk plan nak slebret hari ibu hjung mgu ni ye...ok la sbhgian dri menu yg dah ktinggalan!! ni pun xleh lama2..kita nk kluar prgi ke Bangi...insyaallah nti jmpa lgi...mulai dri hjung mgu ni smpai la 2 mgu akan dtg kita mgkin sbuk skit...rasanya xsmpat nak buka blog...ada tetamu istemewa dari bahrain..hehe..apa2 pun mksih bnyk2 pada yg sdi singgah dpur kita yg xsberapa ni...insyaallah bila ada kelapangan nti kita ziarah kwn2 ye...
kuih ptg anak2...sbtulnya nak hbiskan stok peperroni kita tu...
kuih ptg anak2...sbtulnya nak hbiskan stok peperroni kita tu...
Sumber Resipi : Allrecipes
Ingredients
- 1 (1 pound) load frozen bread dough, thawed - kita guna rspi soft stuffed pizza
- 1 egg, beaten
- 4 ounces sliced pepperoni sausage
- 1 cup shredded mozzarella cheese
- 1/4 cup grated Parmesan cheese - tak letak
- 1 1/2 teaspoons Italian seasoning - kita gnti dgn mustard, sos cili dan mayonis
- capsikum hijau dan slice black olive - ni kita tambah sdri
Directions
1.Preheat oven to 375 degrees F (190 degrees C). Lightly grease a baking sheet.
2.Roll frozen bread dough out into a rectangle. Brush dough with beaten egg. Arrange pepperoni, mozzarella cheese and parmesan cheese over the dough. Sprinkle on the Italian seasoning. Roll up dough like a jelly roll and pinch seam to seal; place, seam side down, on prepared baking sheet.
3.Bake in preheated oven for 40 minutes, or until golden.
salam kak maz,
ReplyDeleteapa khabar? cantik roll bread kak ni. saya jer yg malas nak adun roti. takut tak jadi..huhu.
Rajin betul Maz buat makanan untuk minum petang anak-anak. Untung budak budak tu dapat mummy yang rajin.
ReplyDelete