Assalamualaikum w.b.t
'SubhaanAllahi wabihamdihi subhaanAllah hil'azim' (Maha Suci Allah dengan segala puji bagiNya, Maha Suci Allah yang Maha Agung), 2 kalimah yg ringan dilidah, berat ditimbangan Al Mizan (Bukhari & Muslim), sama2 kita amal baca selalu sebagai zikir harian..semoga Allah SWT make us among those who remember Him much, Ameen.
bertemu skli lgi, memaksa semangat yg xseberapa ni..rasa tension plak tgk gambar2 dlm folder tu, hope biar la cepat hbis! sprti yg maz ckp msa n3 udg celup tepong gogi sblum ni, ada kat sini dan sini..dgn tepung tu cuba buat 3 eksperimen..yg ni guna tepung gogi sepenuhnya, hnya tambah air je..ok jgk, tetap sedapp! Inysaa Allah semoga jumpa lagi dan maaf atas apa yg tidak sempurna..
UDANG CELUP TEPUNG GOGI III by http://ilhamdapur.blogspot.com
Bahan-bahan
- 1/2 paket tepung tempura gogi, ada kat sini
- air sejuk peti secukupnya
- udang saiz sederhana besar secukupnya
- minyak untuk mengoreng secukupnya
1. Kupas semua kulit udang, biar tinggal ekor je dan toskan biar kering sepenuhnya, maz lap dengan tisu dapur.
2. Bancuh tepung dengan air, bancuhan tepung tu biar pekat ye (air tu agak-agak la, maz main tuang gitu je), tepung tu biar salut udang.
3. Panaskan minyak secukupnya, pegang ekor udang dan celup dalam tepung biar tebal, goreng hingga perang dikedua bahagian, angkat dan toskan.
4. Boleh la dihidang bersama sos pilihan.
4. Boleh la dihidang bersama sos pilihan.
memang sedap cicah dgn sweet chili thai, rsanya udg ni buat masa selera menu kedai tomyam jgk..masak pon ada anginnya jgk kan, ni lama jgk xbuat menu mexican..
This comment has been removed by a blog administrator.
ReplyDelete