kuih mkn ptg 3 hri yg lepas...dah kena kisar lah jgk ni...kbetulan ada kulit popia dlm pti...kita buh inti kari dging..sbnarnya inti tu kita buat utk buh dlm pau...pau lagiii!!...tapi digunakan utk buat inti samosa dlu...kita buat cara kita yg ringkas2 je..
Sumber Resipi : Ilham Dapur
Bahan-bahan
- Inti secukupnya - kita guna inti kari daging
- Kulit popia secukupnya - kita guna yg saiz sederhana potong 3
- minyak untuk mengoreng
- sedikit air - untuk letakkan kulit
Cara-cara
1. Ambil 1 keping kulit popia yang telah dipotong kepada 3 bahagian tadi,buat bentuk kelongsong,isi inti biar penuh,kemudian gulung jadi bentuk 3 segi dan sapu sedikit air pada bahagian hujung kulit popia,tutup elok-elok tadi agar tidak terbuka.
2.Panaskan minyak dan goreng sehingga kekuningan dengan api yang perlahan.Siap..
2.Panaskan minyak dan goreng sehingga kekuningan dengan api yang perlahan.Siap..
salam pengenalan Maz, saya Dayang moga ikatan terjalin antara kita
ReplyDelete