Assalamualaikum w.b.t
Alhamdulillah diberi peluang skli lagi oleh pihak majalah SAJI utk ilhamdapur berkongsi resipi bersama pembacanya, 10 resipi semuanya utk tema Fusion kli ni..terima kasih pada Editornya, Along sudi lamar blog yg xseberapa ni utk menghiasi sebahagian dri ruangan resipi SAJI bln Mei, antara resipi yg menarik adalah Akok Roti, tpi rsanya seakan akok biasa, Mee Kari Daun Limau Purut dan beberapa menu baru lain yg belum pernah letak kat blog..dptkan senaskah Saji Mei ni ye sbb bnyk resepi2 menarik, fusion ni menu gabungan 2 budaya..masakan melayu yg dimasukkan unsur2 barat atau dgn kata lain menu melayu yg diomputikan..
salah 1 resipi yg dimuat dlm SAJI Mei ni..simple dan sedap, salad segar yg rangup diganding dgn udang dan serunding kelapa yg lemak, abangngah dgn babanya mkn berebut2..sedap katanya..
ni bingka roti, tpi rsanya seakn cheese cake pun ada sbb masuk putih telur yang dipukul hingga kental dan dibakar secara steambath, 1 lagi hasil bereksperimen dgn roti..
eskrim nostalgia masa zaman skolah rendah dlu, blik skolah slalu la beli eskrim ni kat warung makcik tu..memang sedap sungguh! aiskrim santan bersama roti, kacang tanah dan pulut..ni pun dh lama la kejdiannya, sbb 2 bln sblum keluar dalam majalah dh kena hntar resipi2 kat editornya..
Assalam Maz,
ReplyDeletetahniah buat Maz..
wah pasti menarik receipe2 yang dikongsikan..
akak disini..tak banyak or jarang jumpa majalah ni..
kena masuk Johor baru ada..
Waalaikummusalam kak..
ReplyDeleteterima kasih kak atas sokongan, kita pun xleh tgk jgk majalahnya..jauh bnar nk dtg..adik atar gmbar kat wssap je la..