Assalamaualikum w.b.t..'Allah humma innaka afuwwun karimun tuhibul afwa fa'fuanni'..pepagi dh keluar menda ni...tkpe la kejap lgi nk kluar hntar prgi kemas barang rmah bru plak...hri ni Inyaa Allah rasmi msuk rumah bru...lagi stu gambar lama...buat bln 11 thun lepas lagi ni...msa tengah demam jeruk mangga asam boi...sni mna nk cari asam boi tu kan...tpi nk jgk layan lidah yg dh kecur ni duk tgk jeruk tu sna sni...takpe la deh dpt mkn epal hijau versi udg kering+belacan ni pun sedapp jgk...terima ksih skli lagi pada yg sudi singgah dpur kecik maz ni...semoga ada yg dpt dimanafaat bersama...mohon maaf atas segala khilaf dan Inysaa Allah semoga jumpa lagi..
tuu diaa...buat stok terus...sbnarnya sblum snap yg ni dh buat skli sblum tu...pastu dh ada stok ni asik duk ulang ptong epal je...abangngah pun sukaaa...babanya memang peminat asam gini...
Bahan-bahan
- 2-3 sudu besar udang kering thai - boleh tgk kat sini *
- sedikit belacan bakar *
- sedikit cili flakes *
- gula kastor secukup rasa
- 2 biji epal hijau
Cara : Kisar semua bahan *, kemudian sebatikan dengan gula secukup rasa, garam maz tak letak dah sebab masin udang kering dan belacan dah cukup. Boleh lah dihidang bersama epal hijau yang telah dipotong.
sbnarnya sambal ni biasa dh duk mkn kat msia dlu klu beli buah jeruk kat kios dlm mydin atau tesco...memang sukaa mkn jeruk betik tu dgn sambal ni...amik skit pun tgk2 dah berbelas henggit kan..